About

Een blog over handgemaakte poppen
Een blog over handgemaakte poppen

Toen we op vakantie waren in Polen kocht ik voor mijn dochter en haar nichtje een handgemaakte lappenpop. Het Poolse woord voor pop is "lalka" en de pop kreeg de naam Lalka toebedeeld. Ik was al snel even gek op Lalka als mijn dochter. Oorspronkelijk bedoeld als decoratief element voor op het rekje in de slaapkamer, nu een vaste waarde in het poppenbed.

Ik ben nogal handig met de naaimachine, en haken en breien zijn mij ook niet vreemd. Ik vatte dus al snel het plan op om zussen te maken voor Lalka. Nu zijn we enkele prototypes verder en ik kan met trots aankondigen dat Lalka zoveel zussen heeft gekregen dat ze de deur uit mogen. De zussen van Lalka heten Pippa.

Alle Pippa poppen zijn met de hand gemaakt, uit nieuwe of gerecycleerde stof (katoen of linnen), poppenvulling en wol. Imperfecties zijn eigen aan handwerk, dus elke onnauwkeurigheid draagt bij tot de charme van de pop. De pop is decoratief speelgoed. Voorzichtigheid is geboden bij kleinere kinderen: de haren van de pop kunnen namelijk in de war raken. Ik maak ook poppen met een vast kapsel, voor de allerkleinsten.

Kies je eerder voor een unieke pop met een verhaal dan voor een Baby Born in een snoepjesroze outfit? Wil je eens wat anders voor je dochter dan een happy American Barbie? Of ben je ook zo'n mama die een vintage rekje in de kinderkamer heeft hangen, waarop verantwoord speelgoed prijkt? Wil je dus één van onze handgemaakte poppen kopen, neem dan gerust een kijkje in ons atelier.

Deze blog wil niet alleen handgemaakte poppen aanbieden, maar wil ook dé plek worden waar je inspiratie opdoet als je zelf een pop wil breien, haken of naaien. Daarom zal ik naast het bespreken van eigen projecten ook regelmatig tutorials, gratis patronen, interessante links, enzovoort posten.

Ondertussen vind je op mijn blog ook de reeks Dieren maken is ZOO leuk, waarin ik een selectie maak van de leukste gratis patronen om een eigentijdse, persoonlijke dierenknuffel te maken. Daarnaast publiceerde ik een aantal eigen patronen voor het maken van poppen.

Veel lees- en maakplezier!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-88025681-1